EENDEBORSTFILET MET VENKEL EN PRUIMEN
1 grote venkelknol (400 gram)
zout
1 sjalotje
10 gewelde pruimen
150 gram eendeborstfilets
peper
2 eetlepels olie
½ eetlepel allesbinder
Venkel wassen, schoonmaken en in plakken van 1 centimeter snijden. Plakken halveren. Venkel in pan met ruim water en zout in 8 minuten beetgaar koken. In zeef laten uitlekken. Intussen sjalotje pellen en snipperen. Pitten uit pruimen snijden. Eendeborstfilets in reepjes van 2 centimeter breed snijden en bestrooien met zout en peper. In wok 1 eetlepel olie verhitten en filetreepjes al omscheppend op hoog vuur 2 minuten bakken. Uit pan op bord scheppen. Rest van olie in wok schenken en verhitten. Venkelplakken en sjalot al omscheppend in 5 minuten bruin bakken. Filetreepjes, pruimen en 1 deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
Voor 2 personen
445 kcal p.p.
bereiden : ca. 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande 1995/13 (2 november 1995)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten