maandag 14 november 2016

Gepaneerde mosselen met ananas-yoghurtsaus

GEPANEERDE MOSSELEN MET ANANAS-YOGHURTSAUS

1½ schijf ananas (blik)
2 eieren
125 gram Bulgaarse yoghurt
1 theelepel olie
2 theelepels paprikapoeder
zout
peper
1 tomaat
6 eetlepels gekruide paneermeel voor vis (Haust)
frituurvet/olie
400 gram gekookte mosselen


Ananas heel klein snijden. Boven 2 kommen 1 ei splitsen. Boven kom met eiwit ander ei breken. Losroeren. Door dooier roeren: ananas, yoghurt, olie, paprikapoeder, zout en peper. Tomaat wassen en in plakjes snijden. In diep bord paneermeel doen. Vergiet bekleden met keukenpapier.
In frituurpan vet/olie verhitten tot witte damp ontstaat (175 °C). Mosselen eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. Met 10 tegelijk in 3 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Mosselen in schaal doen. Garneren met tomaat. Ananassaus apart opdienen.
Lekker met veldsla

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip november 1982