TEMPÉ MET PINDASAUS
1 blok tempé (450 gram)
2 theelepels gemberpoeder
5 eetlepels olie
½ potje pinda satésaus à 350 gram (Conimex)
1½ eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 potje atjar tjampoer à 350 gram
1 eetlepel gemalen kokos
Alle ingrediënten klaarzetten. Tempé in blokjes snijden. Bestrooien met gemberpoeder. In koekenpan olie verhitten. Tempé in 6 minuten rondom bruinbakken. In steelpan pindasaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Op smaak brengen met ketjap en sambal. Aan tempé atjar tjampoer toevoegen. 2 minuten mee warmen. Tempémengsel in schaal scheppen. Pindasaus erover schenken. Kokos over pindasaus strooien.
Groentetip: witte kool.
4 personen
voedingswaarde : 525 kcal p.p.
bereidingstijd : 16 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten