LOLLO ROSSO MET RETTICH
½ kropje lollo rosso (rode krulsla)
100 gram rettich
1 sinaasappel
1 eetlepel witte wijnazijn
½ eetlepel marmelade
1 theelepel dragonmosterd
2 eetlepels olie
zout
peper
10 sprietjes bieslook
Was de lollo rosso en sla de bladeren uit. Scheur de bladeren in stukken en leg ze in een schaal. Schil de rettich en snijd hem in dunne plakjes. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap dat eruit loopt op. Schep de rettichplakjes en de sinaasappelpartjes door de lollo rosso. Roer de azijn, de marmelade, de mosterd en de olie door het sinaasappelsap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het sausje over de salade. Knip het bieslook boven de salade fijn.
2 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Menu 16 november 1994
maandag 14 november 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten