zondag 13 november 2016

Veldsla met ananas en druiven

VELDSLA MET ANANAS EN DRUIVEN

200 gram grofbladige veldsla
½ verse ananas
100 gram witte druiven
6 eetlepels olie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel Franse mosterd
2 theelepels suiker
1 theelepel (gedroogde) kervel


Van veldsla worteltjes verwijderen. Veldsla wassen en (in slamandje) uitslaan. Ananas in plakken snijden en dik schillen. Zwarte stukjes en harde kern eruit snijden. In stukjes snijden. Druiven afspoelen en van trosje halen. Druiven halveren (en pitjes verwijderen). In kommetje doen: olie, azijn, mosterd, suiker en kervel. Tot sausje roeren. Tot gebruik in koelkast zetten.
In slaschaal doen: veldsla, ananas en druiven. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Lekker bij rijst en pittig gekruid gehakt.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip november 1989