TOMAAT MET KRUIDIGE AVOCADOMOUSSE
4 tomaten
2 sneetjes wittebrood
1 niet te rijpe avocado
2 eetlepels citroensap
1 eetlepels basilicumsaus
2 takjes peterselie
1 deciliter garderoom
zout
peper
Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. In vieren snijden. Zaadjes verwijderen.
Sneetjes brood ontkorsten en goudbruin roosteren. In 8 driehoekjes snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocado door kunststof zeef wrijven. Citroensap en basilicumsaus erdoor roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Garderoom stijfkloppen. Door avocadopuree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op 4 bordjes tomaat rangschikken. Avocadomousse op tomaat scheppen. Toast ernaast leggen.
4 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip november 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten