zondag 13 november 2016

Romige vissoep met paprika

ROMIGE VISSOEP MET PAPRIKA

1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
100 gram boter of margarine
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels kerriepoeder
8 eetlepels bloem
150 gram schelvis
150 gram inktvis
150 gram Noorse garnalen
150 gram gekookte mosselen
2 kruidenbouillontabletten
zout
peper
1/8 liter slagroom
1 theelepel dille


Ui snipperen. Paprika’s in smalle reepjes van 2 centimeter lang snijden. Boter verhitten. Ui en paprika 5 minuten bakken. Kerriepoeder, tomatenpuree en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje 1¼ liter water toevoegen. Aan de kook brengen. Schelvis in blokjes van 2 centimeter snijden. Inktvis in dunne ringen snijden. Aan soep toevoegen: schelvis, inktvis, garnalen, gekookte mosselen en bouillontabletten. 10 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Slagroom door soep roeren. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Soep verwarmen. Dille erdoor roeren.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 10 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip november 1991