zondag 13 november 2016

Kaassalade met gemberdressing

KAASSALADE MET GEMBERDRESSING

2 stengels bleekselderij
100 gram harde Hollandse geitenkaas
100 gram Leerdammer
100 gram belegen Leidse kaas
2 bolletjes gember
1 eetlepel olie
2 eetlepels (rode wijn)azijn
3 eetlepels gembersiroop
zout
seasoned pepper (McCormick)
75 gram veldsla
35 gram walnoten


Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes van 5 centimeter snijden. Stukjes in lengte in smalle repen snijden. Korstjes van kazen snijden en kazen in smalle reepjes van 5 centimeter lang snijden. Gember in kleine stukjes snijden. In kommetje olie, azijn, gembersiroop, zout en seasoned pepper door elkaar kloppen. Gember erdoor roeren.
Veldsla over vier bordjes verdelen. Bleekselderij- en kaasreepjes in midden rangschikken. Sausje erover schenken. Walnoten erover strooien.
Serveren met geroosterd witbrood.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Allerhande november 1993

Geen opmerkingen: