zondag 13 november 2016

Schelvis met olijven en champignons

SCHELVIS MET OLIJVEN EN CHAMPIGNONS

1 citroen
4 schelvisfilets à 100 gram
2 theelepels viskruiden met zout
2 eetlepels bloem
50 gram boter of margarine
1 ui
1 vleestomaat
50 gram gevulde olijven
4 eetlepels champignonplakjes (uit blik)
1 eetlepel dille
peper
3 eetlepels paneermeel


Helft van citroen uitpersen. Vis inwrijven met viskruiden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. Boter smelten. Vis in 10 minuten zachtjes gaar bakken. Halverwege keren. Intussen ui fijn snipperen. Tomaat in stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Rest van citroen in 4 partjes snijden. Vis voorzichtig op 4 borden scheppen en warm houden. Aan rest van bakvet toevoegen: ui, tomaat, olijven, champignons, dille, peper en paneermeel. 5 Minuten zachtjes bakken. Af en toe roeren. Op vis scheppen. Partjes citroen ernaast leggen.
Lekker met aardappelpuree en spruitjes.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1991