zondag 13 november 2016

Koolrolletjes met tomaten-pepersaus

KOOLROLLETJES MET TOMATEN-PEPERSAUS

1 grote ui
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht 400 gram)
2 theelepels groene peperkorrels
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
1 theelepel suiker
½ kruidenbouillontablet
zout
8 Chinese koolbladeren
2 vegetarische hamburgers
1 eetlepel boter of margarine
1 ei
2 eetlepels koffieroom

Ui snipperen. Aan de kook brengen: tomaten met vocht, helft van ui, helft van groene peperkorrels, Italiaanse keukenkruiden, suiker en bouillontablet. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Intussen in grote pan ruim water met 1 eetlepel zout aan de kook brengen. Koolbladeren 5 minuten in water met zout tegen de kook aan blancheren. In vergiet doen. Met koud water afspoelen. Laten uitlekken. Intussen hamburgers in kleine stukjes snijden. Boter verhitten. Al roerende hamburger en rest van ui 3 minuten bakken. Ei loskloppen met koffieroom. 4 Eetlepels heet tomatenmengsel erdoor roeren. Van vuur af door hamburgermengsel mengen. Koolbladeren 2 aan 2 op elkaar leggen. Hamburgermengsel erop scheppen. Oprollen. Tomatenmengsel door zeef wrijven. Rest van groene peperkorrels erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en suiker. In wijde schaal schenken. Koolrolletjes erin leggen.
Lekker met patat frites.

2 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1991