woensdag 16 november 2016

Kalkoenfilet met sojasaus

KALKOENFILET MET SOJASAUS

1 bosuitje
1 kalkoenfilet (200 gram)
2 eetlepels bloem
2 theelepels Chinese kruiden (McCormick)
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels Chinese sojasaus
2 eetlepels droge sherry
½ eetlepel sesamolie


Bosuitje schoonmaken en in reepjes van 2 centimeter dik snijden. Kalkoen schuin in plakjes van ½ centimeter dik snijden. Op bord bloem strooien. Kalkoenplakjes bestrooien met kruiden en door bloem wentelen. In pan olie verhitten. Kalkoenplakjes in 5 à 10 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Sojasaus, sherry en 1 deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Van vuur af sesamolie erdoor roeren. Saus over twee borden verdelen. Kalkoenplakjes er dakpansgewijs in leggen. Garneren met bosuireepjes.
Serveren met rijst en broccoli.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande november 1994