woensdag 16 november 2016

Pasteitje met kerrie-kalkoenragout

PASTEITJE MET KERRIE-KALKOENRAGOÛT

4 pasteibakjes
1 kalkoenfilet (175 gram)
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel bakgember
½ theelepel sambal oelek
1 deciliter koffieroom
1 zakje kerriesauspoeder (cup-à-sauce, Royco)
1 takje peterselie


Verwarm 4 pasteibakjes in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Snijd 1 kalkoenfilet (175 gram) in stukjes en bestrooi die met zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder. Verhit in een pan 2 eetlepels boter of margarine en bak de kalkoenstukjes in 5 minuten lichtbruin en gaar. Voeg 1 eetlepel bakgember, ½ theelepel sambal oelek, 1 deciliter koffieroom en 1 deciliter water toe en breng het mengsel aan de kook. Roer er 1 zakje kerriesauspoeder (cup-à-sauce, Royco) door. Schep de ragout in en naast de pasteibakjes en knip er 1 takje peterselie boven fijn.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande november 1994