woensdag 16 november 2016

Mosselen gekookt in witbier

MOSSELEN GEKOOKT IN WITBIER

1 prei
100 gram wortel
2 takjes verse tijm
2 kilogram verse mosselen
2 deciliter wit bier
1 deciliter slagroom
2 theelepels dragonmosterd
allesbinder


Maak de prei en wortel schoon. Snijd de prei in ringen, de wortel in plakjes en leg ze op de bodem van een grote pan. Strooi de tijm erover. Boen de mosselen schoon onder koud water. Gooi kapotte mosselen en mosselen die niet dichtgaan weg. Leg de mosselen op de groente.
Schenk het bier over de mosselen. Kook de mosselen in 8 minuten gaar. Schep de mosselen in een schaal. Schep de groenten erover en houd ze warm. Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in. Roer de slagroom en de mosterd erdoor en kook nog 2 minuten in. Bind de saus bij met allesbinder. Geef de saus apart bij de mosselen.
Lekker met Franse frietjes en wortelsalade.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Menu 2 november 1994