GEGRATINEERDE KNOLSELDERIJPUREE
1 kleine knolselderij (500 gram)
25 gram boter
1 eetlepel citroensap
zout
peper
1 theelepel majoraan
2 eetlepels crème fraîche
50 gram geraspte Pardano kaas
2 eetlepels pijnboompitten
Schil de knolselderij en snijd hem in plakken. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
Smelt de boter in een pan en schep de knolselderijblokjes erdoor. Voeg het citroensap, zout en peper en de majoraan toe. Smoor de knolselderij in 10 minuten zachtjes gaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pureer de knolselderij. Meng de crème fraîche en de helft van de kaas erdoor. Doe de puree in een lage ovenschaal. Strooi de rest van de kaas en de pijnboompitten erover. Schuif de schaal 5 centimeter onder de hete grill en laat de knolselderijpuree in 3 - 5 minuten goudbruin kleuren.
2 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 3 / 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 16 november 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten