GEBAKKEN AUBERGINESANDWICH
1 kleine aubergine
zout
2 eetlepels zure room
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels bieslook
vers gemalen peper
2 eetlepels rode pesto
75 gram Vooraf & Toe (lijkt op crème fraîche)
3 eetlepels olijfolie
Was de aubergine en snijd hem in de lengte in vier mooie plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze minstens ½ uur liggen. Roer een sausje van de zure room, de yoghurt, het bieslook en wat vers gemalen peper.
Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze aan één kant met de pesto. Bestrijk daarna 2 plakken met Vooraf & Toe. Leg de andere twee plakken met de pestokant erop. Druk de sandwich goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sandwiches in 5 minuten goudbruin en gaar. Leg de sandwiches op twee borden en schep het sausje erover.
2 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 16 november 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten