vrijdag 18 november 2016

Rode linzensoep

RODE LINZENSOEP

1 ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
2 theelepels ketoembar
2 theelepels chilipoeder
100 gram rode linzen
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels zure room
1 eetlepel fijngeknipte verse koriander of peterselie


Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes goudgeel. Pers het teentje knoflook erboven uit. Fruit de kruiden 1 minuut zachtjes mee. Voeg de linzen, het bouillontablet en ½ liter water toe. Kook de linzen in 10 - 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep op twee borden. Schep de zure room in het midden en strooi de koriander erover.
Lekker met geroosterde pitabroodjes.

2 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 16 november 1994