vrijdag 18 november 2016

Aardappelpartjes met olijven en basilicum

AARDAPPELPARTJES MET OLIJVEN EN BASILICUM

1 sjalotje
40 gram zwarte olijven zonder pit
½ eetlepel kappertjes
2 ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie extra vièrge
450 gram voorgekookte aardappelpartjes
2 eetlepels fijngeknipte verse basilicum
zout
vers gemalen zwarte peper


Snipper het sjalotje. Snijd de olijven in plakjes. Hak de kappertjes en ansjovisfilets fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en schep de sjalot, de aardappelpartjes, de olijven, de kappertjes en de ansjovis erdoor. Smoor de aardappelpartjes met de deksel op de pan in 10 - 15 minuten zachtjes gaar. Schep de basilicum erdoor.

2 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 2 november 1994