zaterdag 19 november 2016

Couscous-salade

COUSCOUS-SALADE

zout
peper
250 gram couscous
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 groene Spaanse peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
3 eetlepels citroensap
2 theelepels citroenrasp


Breng 3½ deciliter water met zout aan de kook. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en laat de couscous enkele minuten wellen. Pel en hak de knoflook en het sjalotje. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olie. Fruit de knoflook, de sjalot en de peper 1 minuut. Roer de couscous erdoor en bak alles al roerende 5 minuten. Roer van het vuur de rest van de olie, de peterselie, het citroensap en de citroenrasp erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Koud laten worden.
Schep de salade met een vork los.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Menu 30 november 1994