KALKOENSALADE MET MELOEN
sap van 1 limoen
1 sinaasappel
1 grapefruit
1 deciliter olijfolie extra virgin
1 eetlepel fijngehakt bieslook
zout
vers gemalen peper
4 verse kerveltakjes
250 gram gerookte kalkoenfilet (of gerookte kipfilet)
1 kleine zoete meloen
100 gram gemengde friseesalade
125 milliliter crème fraîche
Klop een dressing van het citrussap met de olijfolie. Roer het bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de takjes kervel. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Halveer de meloen, verwijder het zaad en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit.
Verdeel de sla over 4 borden, schep de dressing erover. Leg de stukjes kalkoenfilet en de meloenbolletjes op de sla. Schep wat crème fraîche op de sla en garneer met de kervelblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 / 10 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Menu 30 november 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten