zaterdag 19 november 2016

Spruitjessoep

SPRUITJESSOEP

1 ui
2 aardappelen (300 gram)
600 gram spruitjes
1 eetlepel boter of margarine
zout
versgemalen peper
6 eetlepels koffieroom
½ theelepel nootmuskaat


Ui pellen en snipperen. Aardappelen schillen en wassen. In stukjes snijden. Spruitjes schoonmaken en wassen. Stronkjes met scherp mesje inkerven. 4 grote spruiten achterhouden, rest in stukken snijden. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: aardappel, spruitjesstukken, zout en peper. 3 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. 8 deciliter water toevoegen. Met deksel op pan spruitjessoep 20 minuten zachtjes koken. Achtergehouden hele spruitjes toevoegen. Nog 5 minuten koken. Hele spruitjes uit pan nemen en halveren. Boven andere pan rest van spruitjessoep door zeef wrijven. Koffieroom en nootmuskaat toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Soep al roerende in 4 minuten tegen de kook aan brengen. In 4 soepkommen scheppen. Garneren met achtergehouden spruitjes.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip november 1986