woensdag 13 juli 2016

Gebakken schelvisfilets met zure kruidensaus

GEBAKKEN SCHELVISFILETS MET ZURE KRUIDENSAUS

600 gram schelvisfilets
zout
120 gram Braderije (braadboter)
4 tomaten
4 dunne schijfjes citroen

SAUS
1 bekertje zure room
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
citroensap
zout
peper
tabasco
paprikapoeder


Roer voor de zure saus de room glad en meng peterselie, bieslook, citroensap, zout, peper en de kruiderij erdoor.
Dep vervolgens de filets goed droog, zout deze licht en doe de Braderije in de pan. Bak de vis in 10 minuten gaar en bruin. Leg dan de vis op een voorverwarmde schotel en schik er wat schijfjes tomaat en citroen omheen.
Serveer de saus apart.

4 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juli 1988 (advertentie)

Geen opmerkingen: