woensdag 13 juli 2016

Gambaspies met okra en prei

GAMBASPIES MET OKRA EN PREI

8 (lange) houten satéstokjes
2 dunne preien (350 gram)
½ theelepel bouillonpoeder
32 zeer kleine okra’s (225 gram)
24 grote garnalen (gamba’s)
1 eetlepel olie

In bak met water, satéstokjes 1 uur laten liggen.
Van preien lelijk blad en worteltjes verwijderen. Donkergroen gedeelte eraf snijden. Preien in 32 stukjes snijden. In pan met ruim water en bouillonpoeder, prei 1 minuut koken. Afgieten. Okra’s wassen. In pan met ruim water, okra’s 5 minuten zachtjes koken. Afgieten. Gamba’s onder stromend water afspoelen. Afwisselend aan satéstokjes ingrediënten rijgen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Spiesen bestrijken met olie. Barbecuerooster invetten. Spiesen erop leggen en in 7 minuten gaar grilleren. Regelmatig keren. Op schaal leggen.
Lekker met gepofte aardappelen of salade.

8 stuks

voedingswaarde : 105 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 40 / 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip juli 1988