BLEEKSELDERIJSALADE MET KERSEN
150 gram kersen
4 stengels bleekselderij
1 perzik
1 takje peterselie
3 sprietjes bieslook
4 eetlepels yoghurt
1½ eetlepel droge witte wijn
zout
peper
4 slabladeren
In zeef kersen wassen. Steeltjes verwijderen en ontpitten. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Perzik ontvellen, halveren en pit verwijderen. In schijfjes snijden. In slaschaal doen: kersen, bleekselderij en perzik. Voorzichtig door elkaar scheppen. In kommetje peterselie en bieslook fijn knippen. Toevoegen: yoghurt, wijn, zout en peper. Tot sausje roeren.
Sla wassen en uitslaan. In stukjes scheuren. Door salade scheppen. Sausje erover schenken.
Lekker bij tartaar.
2 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten