woensdag 13 juli 2016

Bleekselderijsalade met kersen

BLEEKSELDERIJSALADE MET KERSEN

150 gram kersen
4 stengels bleekselderij
1 perzik
1 takje peterselie
3 sprietjes bieslook
4 eetlepels yoghurt
1½ eetlepel droge witte wijn
zout
peper
4 slabladeren


In zeef kersen wassen. Steeltjes verwijderen en ontpitten. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Perzik ontvellen, halveren en pit verwijderen. In schijfjes snijden. In slaschaal doen: kersen, bleekselderij en perzik. Voorzichtig door elkaar scheppen. In kommetje peterselie en bieslook fijn knippen. Toevoegen: yoghurt, wijn, zout en peper. Tot sausje roeren.
Sla wassen en uitslaan. In stukjes scheuren. Door salade scheppen. Sausje erover schenken.
Lekker bij tartaar.

2 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1982

Geen opmerkingen: