woensdag 13 juli 2016

Kip met banaan en kokos

KIP MET BANAAN EN KOKOS

500 gram kipfilet
zout
1 ½ theelepel kipkruiden
1 theelepel gemberpoeder
2 bananen
2 eetlepels citroensap
50 gram margarine
1 blik ananasstukjes (nettogewicht 235 gram)
2 theelepels aardappelmeel
2 eetlepels gemalen kokos


Kip inwrijven met zout, kipkruiden en gemberpoeder. In dunne repen snijden. Bananen pellen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
In braadpan margarine verhitten. Kip in 15 minuten zachtjes goudbruin bakken. At en toe omscheppen. Ananas met sap en banaan toevoegen. Met deksel op pan 2 minuten meestoven. Intussen schaal voorverwarmen. In kopje aardappelmeel met ½ eetlepel water tot glad papje roeren. Met schuimspaan kipmengsel op schaal scheppen. Aardappelmeelpapje al roerende aan bakvocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Over kipmengsel schenken. Kokos erover strooien. Lekker met rijst en kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip juli 1985