WATERKERSSALADE MET PEULTJES EN TOMAAT
200 gram peultjes
zout
1 zakje waterkers (75 gram)
2 vleestomaten
1 eetlepel mosterd
1 theelepel honing
1 eetlepel azijn
2 eetlepels olie
peper
Peultjes schoonmaken, eventueel draadjes verwijderen. In pan met weinig water en zout peultjes in 10 minuten beetgaar koken. Intussen waterkers schoonmaken en laten uitlekken. In een vergiet peultjes laten uitlekken en afkoelen. Intussen tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. In een kopje doen: mosterd, honing, azijn, olie, zout en peper. Tot sausje kloppen.
Waterkers in schaal doen. Toevoegen: peultjes, tomaat en sausje. Door elkaar scheppen.
Lekker bij gebakken aardappels en rundertartaar.
4 personen
voedingswaarde : 085 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 20 / 5 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande juli 1989
woensdag 13 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten