woensdag 13 juli 2016

Waterkerssalade met peultjes en tomaat

WATERKERSSALADE MET PEULTJES EN TOMAAT

200 gram peultjes
zout
1 zakje waterkers (75 gram)
2 vleestomaten
1 eetlepel mosterd
1 theelepel honing
1 eetlepel azijn
2 eetlepels olie
peper


Peultjes schoonmaken, eventueel draadjes verwijderen. In pan met weinig water en zout peultjes in 10 minuten beetgaar koken. Intussen waterkers schoonmaken en laten uitlekken. In een vergiet peultjes laten uitlekken en afkoelen. Intussen tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. In een kopje doen: mosterd, honing, azijn, olie, zout en peper. Tot sausje kloppen.
Waterkers in schaal doen. Toevoegen: peultjes, tomaat en sausje. Door elkaar scheppen.
Lekker bij gebakken aardappels en rundertartaar.

4 personen

voedingswaarde : 085 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 20 / 5 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande juli 1989

Geen opmerkingen: