woensdag 13 juli 2016

Krabsalade met meloen en veldsla

KRABSALADE MET MELOEN EN VELDSLA

50 gram veldsla
¼ meloen (250 gram)
1 grapefruit
1 blikje krab (nettogewicht 170 gram)
1 eetlepel bakgember (Baukje)
20 sprietjes bieslook
1 bekertje crème fraîche
1 eetlepel sherry
zout
versgemalen peper


Veldsla schoonmaken en in een vergiet goed laten uitlekken. Meloen schoonmaken en in blokjes snijden. Grapefruit dik schillen zodat alle witte velletjes verwijderd zijn. Boven een kom met scherp mesje partjes tussen de vliezen wegsnijden. Sap opvangen. Pitten verwijderen. Krab afgieten en in stukjes verdelen. Bakgember iets kleiner snijden. In kom 12 sprietjes bieslook fijn knippen. Toevoegen: crème fraîche, sherry, bakgember, 1 eetlepel grapefruitsap, zout en peper. Tot sausje roeren.
Veldsla op vier bordjes rangschikken. Meloen, grapefruit en krab erover verdelen. Sausje over bordjes verdelen. Elk bordje garneren met 2 sprietjes bieslook.
Lekker met geroosterd brood en boter.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande juli 1989