woensdag 13 juli 2016

Sperziebonensalade met tomaat

SPERZIEBONENSALADE MET TOMAAT

400 gram sperziebonen
zout
4 tomaten
4 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel oregano
versgemalen peper
½ bakje champignons
6 slabladeren


Sperziebonen wassen, afhalen en doormidden breken. In pan met weinig water en zout 15 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Tomaten wassen en in achten snijden. In kom doen: olie, azijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, zout en peper. Tot sausje roeren. Champignons wassen en in plakjes snijden. Door sausje roeren. Sla wassen en uitslaan.
Op schaal slabladeren uitspreiden. Door champignonmengsel sperziebonen en tomaat scheppen. Op sla scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1982