GRIEKSE SALADE
½ kleine komkommer
3 vleestomaten
½ groene paprika
1 ui
zout
peper
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
75 gram feta
½ theelepel oregano
6 zwarte olijven
Komkommer schillen en in plakken snijden. Tomaten schoonmaken en in stukken snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden.
Over diep bord komkommer, tomaat, paprika en ui verdelen. Bestrooien met zout en peper. Citroensap erover sprenkelen. 3 Eetlepels olijfolie erover verdelen. Plak feta op salade leggen en rest van olijfolie erover gieten. Feta bestrooien met oregano. Olijven over salade verdelen.
Lekker bij patat frites en geroosterd vlees.
2 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande juli 1989
woensdag 13 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten