woensdag 13 juli 2016

Griekse salade (Griekenland)

GRIEKSE SALADE

½ kleine komkommer
3 vleestomaten
½ groene paprika
1 ui
zout
peper
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
75 gram feta
½ theelepel oregano
6 zwarte olijven


Komkommer schillen en in plakken snijden. Tomaten schoonmaken en in stukken snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden.
Over diep bord komkommer, tomaat, paprika en ui verdelen. Bestrooien met zout en peper. Citroensap erover sprenkelen. 3 Eetlepels olijfolie erover verdelen. Plak feta op salade leggen en rest van olijfolie erover gieten. Feta bestrooien met oregano. Olijven over salade verdelen.
Lekker bij patat frites en geroosterd vlees.

2 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande juli 1989