woensdag 13 juli 2016

Kip met appel en mandarijn in kerriesaus

KIP MET APPEL EN MANDARIJN IN KERRIESAUS

400 gram kipfilet
1 ui
1 blik mandarijnpartjes (nettogewicht 300 gram)
1 grote stevige appel (Winston)
zout
3 theelepels kerriepoeder (mild)
40 gram margarine
30 gram bloem
2 deciliter melk


Kip in stukken snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Ui pellen en heel fijn snipperen.
In zeef boven kom mandarijntjes laten uitlekken. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In kleine stukjes snijden. Kip bestrooien met zout en 1½ theelepel kerriepoeder. In braadpan 25 gram margarine verhitten. Kip in 5 minuten lichtbruin bakken. Uit pan scheppen. Aan bakvet rest van margarine toevoegen. Ui en rest van kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Appel toevoegen en 1 minuut meebakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en mandarijnensap toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en kerriepoeder. Kip en mandarijntjes toevoegen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken.
Lekker met rijst en worteltjes.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip juli 1988