GEPOFTE AARDAPPEL MET CHAMPIGNON-WALNOOTVULLING
4 aardappelen à 200 gram
1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht 100 gram)
45 gram gepelde walnoten
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels mayonaise
zout
peper
Aardappelen onder koud water schoonborstelen. met keukenpapier droogdeppen. Op aanrecht stukken aluminiumfolie (20 x 20 centimeter) uitspreiden. Aardappelen in folie wikkelen. In zeef champignons laten uitlekken. Grote schijfjes halveren. Noten grof hakken. In koekenpan boter verhitten. Champignons 3 minuten zachtjes bakken. Walnoten en mayonaise erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappelen in folie met sluitnaad naar boven op rooster leggen. In midden van oven aardappelen in 45 minuten gaar laten worden. Folie openvouwen. Met scherp mesje schil van aardappelen inkruisen en iets openduwen. Met theelepel aardappelen voorzichtig iets uithollen. Aardappelen vullen met champignonmengsel. Op platte ovenvaste schaal leggen. Gevulde aardappelen in midden van over 5 minuten verwarmen.
Lekker bij kabeljauw en broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 60 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip juli 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten