woensdag 13 juli 2016

Gepofte aardappel met spinazie-eivulling

GEPOFTE AARDAPPEL MET SPINAZIE-EIVULLING

4 aardappelen à 200 gram
1 ei
200 gram spinazie
½ kleine ui
zout
4 eetlepels slagroom
peper
nootmuskaat


Aardappelen onder koud water schoonborstelen. Met keukenpapier droogdeppen. Op aanrecht stukken aluminiumfolie (20 x 20 centimeter) uitspreiden. Aardappelen in folie wikkelen. Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Spinazie wassen en uitzoeken. Spinazie met aanhangend water in pan doen. Ui pellen en fijn snipperen.
Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappelen in folie met sluitnaad naar boven op rooster leggen. In midden van oven aardappelen in 45 minuten gaar laten worden. Folie openvouwen. Met scherp mesje schil van aardappelen inkruisen en iets openduwen. Met theelepel aardappelen voorzichtig iets uithollen. Op matig vuur spinazie 2 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. In nog 2 minuten spinazie zachtjes gaar koken. In vergiet spinazie goed laten uitlekken. Fijnhakken. In kom doen. Ei en slagroom erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Aardappelen vullen met spinaziemengsel. Ui erover strooien. Op platte ovenvaste schaal leggen. Gevulde aardappelen in midden van oven 5 minuten verwarmen.
Lekker bij karbonade en bietensalade.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip juli 1989