woensdag 13 juli 2016

Gepaneerde schol

GEPANEERDE SCHOL

1 citroen
4 eetlepels bloem
4 eetlepels melk
kruizemunt
5 eetlepels paneermeel
4 schollen
zout
6 eetlepels olie

Citroen wassen en halveren. Helft in dunne plakjes snijden. Andere helft boven kommetje raspen en vervolgens uitpersen. Aan citroenrasp toevoegen: bloem, melk en kruizemunt. Tot glad papje roeren.
Vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Vis inwrijven met zout en besprenkelen met 1½ eetlepel citroensap. Vis eerst door bloempapje halen, dan door paneermeel wentelen. In 2 koekenpannen olie verhitten. Vis 4 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken. Op schaal scheppen. Garneren met plakjes citroen.
Groentetip: Kropsla met komkommer.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juli 1981