woensdag 13 juli 2016

Meloen met Hüttenkäseballetjes

MELOEN MET HÜTTENKÄSEBALLETJES

3 blaadjes witte gelatine
1 sjalotje
1/6 rettich (150 gram)
1 eetlepel citroensap
1½ bakje Hüttenkäse (à 200 gram)
zout
peper
1½ eetlepel geschaafde amandelen
4 sprietjes bieslook
2 takjes peterselie
2 takjes dille
¼ bakje tuinkers
1 kleine ogenmeloen (400 gram)


In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten weken. Intussen sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Rettich schrappen en wassen. Boven kom fijn raspen. In steelpan citroensap en 1 eetlepel water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete citroensap oplossen. Aan rettich toevoegen: sjalot, Hüttenkäse, zout, peper en gelatine. Goed door elkaar mengen. Mengsel in koelkast in ½ uur laten opstijven. In droge koekenpan amandelen in 1 minuut heel lichtbruin roosteren. Overdoen in diep bord. In kopje fijn knippen: bieslook, peterselie en dille. Overdoen in ander diep bord. Tuinkers erboven van bedje knippen. Door elkaar mengen. Van Hüttenkäsemengsel 12 gelijke balletjes vormen. 4 Hüttenkäseballetjes door amandelen rollen, 4 Hüttenkäseballetjes door kruidenmengsel rollen. Rest van balletjes met paprikapoeder bestrooien. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Meloen in 8 partjes snijden. Met lepel pitten verwijderen.
Op 4 bordjes rangschikken: 2 meloenpartjes, 1 paprikaballetje, 1 kruidenballetje en 1 amandelballetje.

4 personen

voedingswaarde : 110 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juli 1989