STIMP STAMP
1 kilogram aardappelen
500 gram andijvie
zout
¼ liter melk
400 gram mager gerookte spekblokjes
peper
2 eetlepel azijn
Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Van andijvie lelijk blad verwijderen. In heel smalle reepjes snijden. Wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
In pan met weinig water en zout, aardappelen in 20 minuten gaarkoken. Intussen in koekenpan spek in 10 minuten uitbakken. Aardappelen afgieten. Fijnstampen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot stevige puree ontstaat. Spek met vet en andijvie erdoor mengen. Op smaak brengen met zout, peper en azijn. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gebied : Gelderland, Nederland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip juli 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten