woensdag 13 juli 2016

Komkommer met zoet-zuur sausje

KOMKOMMER MET ZOET-ZUUR SAUSJE

1 eetlepel sesamzaad
4 eetlepels citroensap
2½ eetlepel olie
2½ eetlepel gembersiroop
zout
peper
tabasco
1½ komkommer


In droge koekenpan sesamzaad lichtbruin roosteren. In schaal doen: sesamzaad, citroensap, olie en gembersiroop. Tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels tabasco. Komkommer schillen en in stukjes snijden. Door sausje scheppen. Afgedekt in koelkast zetten. 1 Uur laten intrekken.
Komkommer nogmaals omscheppen.
Lekker bij kip.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 80 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1981