woensdag 13 juli 2016

Hamlap met fruitcocktail

HAMLAP MET FRUITCOCKTAIL

4 hamlappen à 100 gram
zout
1 theelepel ketoembar (koriander)
50 gram boter of margarine
1 blikje fruitcocktail à 250 gram
2 eetlepels sherry
2 theelepels aardappelmeel


Vlees inwrijven met zout en ketoembar. In braadpan boter verhitten. Vlees aan elke kant 3 minuten goudbruin bakken. Fruitcocktail boven vlees afgieten. ½ Deciliter water en sherry toevoegen. Met deksel op pan 12 minuten zachtjes laten sudderen. Fruit aan vlees toevoegen en 2 minuten mee warmen. Vlees en fruit op schaal scheppen. In kopje aardappelmeel met ½ eetlepel koud water gladroeren. Al roerende aan braadvocht toevoegen tot gebonden saus. Beetje saus over vlees schenken. Rest overdoen in juskom.
Groentetip: Tuinbonen met kerrie.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juli 1980

Geen opmerkingen: