TUINBONEN-MAALTIJDSALADE MET KIP EN BOURSIN
1 pakje Boursin à 80 gram
300 gram kipfilet
peper
½ theelepel Franse tuinkruiden (Silvo)
25 gram boter of margarine
1 rode paprika
8 gekonfijte dadels
1 grote pot tuinbonen (nettogewicht 660 gram)
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels melk
1 ½ eetlepel rode wijnazijn
zout
½ bosje peterselie
1 zak gemengde sla
Boursin in kommetje zacht laten worden. Kipfilet in stukjes snijden. Bestrooien met peper en Franse tuinkruiden. In een braadpan de boter verhitten. Kipfilet rondom in 8 minuten bruin en gaar bakken. Af en toe omscheppen. Intussen paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Dadels halveren en ontpitten. Tuinbonen in zeef laten uitlekken. Kipfilet van vuur nemen en laten afkoelen. Aan Boursin toevoegen: mayonaise, melk, wijnazijn, zout en peper. Tot sausje roeren. In schaaltje peterselie fijn knippen.
In grote schaal gemengde sla doen. Toevoegen: kipfilet, paprika, dadels, tuinbonen, Boursinsausje en peterselie. Door elkaar scheppen.
Lekker met mueslibolletjes en boter.
2 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande juli 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten