TAHOEBEIGNETS MET VRUCHTENSAUS
frituurvet / olie
1 blok tahoe à 400 gram
zout
2 theelepels gemberpoeder
2 pakjes Ku Lo Yuk rijsttafelmix (Conimex)
3 eetlepels bakgember
4 eetlepels fruitcocktail (blik)
Alle ingrediënten klaarzetten. In frituurpan frituurvet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Schaal voorverwarmen. Tahoe in blokjes van 2 x 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout en gemberpoeder. In kom beslag maken van deegmix en 1 deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Tahoeblokjes door beslag wentelen. Met 12 tegelijk in 3 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen en in warme schaal scheppen. Warm houden. Op zelfde manier rest van tahoe frituren. In pan Ku Lo Yuk saus maken met 6 deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Gember en fruitcocktail 1 minuut meewarmen. Tahoe en saus apart opdienen.
Groentetip: sperziebonensalade met tomaat.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip juli 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten