woensdag 13 juli 2016

Komkommer en witte kool (Suriname)

KOMKOMMER EN WITTE KOOL

1 komkommer
zout
¼ witte kool (450 gram)
versgemalen peper


Komkommer wassen en in schuine plakjes snijden. In kom doen. ½ Eetlepel zout erover strooien. 1 Uur laten intrekken. Af en toe omscheppen. Kool wassen. Boven andere kom raspen. ½ Eetlepel zout erover strooien. 1 Uur laten intrekken. Af en toe omscheppen. In vergiet komkommer scheppen. Afspoelen met koud water. Laten uitlekken. Op schaaltje doen. In zeef kool scheppen. Afspoelen met koud water. Laten uitlekken. In ander schaaltje doen.
Snufje peper over komkommer en kool strooien.

4 personen

voedingswaarde : 040 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 15 / 1 / 60 minuten

gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1985

Geen opmerkingen: