woensdag 13 juli 2016

Komkommer met peterselie

KOMKOMMER MET PETERSELIE

1 grote komkommer
8 takjes peterselie
½ kleine ui
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
½ theelepel suiker
½ theelepel selderijzout
peper
1 theelepel mosterd


Komkommer schillen en overlangs halveren. Met theelepel zaadjes verwijderen. Komkommer in stukjes snijden. Peterselie wassen en in kopje fijn knippen. Ui pellen en boven schaal fijn raspen. Toevoegen: peterselie, olie, azijn, suiker, selderijzout, peper en mosterd. Tot sausje roeren. Komkommer erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen.
Lekker bij slavink.

4 personen

voedingswaarde : 095 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1981