woensdag 25 december 2019

Tagine (Tunesië)

TAGINE

2 paprika’s, schoongemaakt en in plakjes gesneden
2 courgettes, in plakjes gesneden
2 uien, in plakjes gesneden
500 gram ontvelde tomaten
5 teentjes knoflook uit de pers
1½ deciliter olijfolie
½ theelepel komijn
½ theelepel gemalen korianderzaadjes
½ theelepel kaneel
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel nootmuskaat
8 eieren
zeezout
zwarte peper


Verwarm de oven voor op 190°C. Giet de olie in een vuurvaste schaal en stoof daarin de groenten en de knoflook ongeveer 5 minuten, tot ze een beetje zacht worden. Meng de eieren met de kruiderijen en giet dit ever de groenten. Roer alles goed om en laat het gerecht 40 minuten in de oven bakken.

4 personen

gebied : Tunesië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer

Geen opmerkingen: