ALGERIJNSE RIJSTSALADE
100 gram gekookte rijst
1 schoongemaakte en fijngehakte kleine ui
50 gram gare doperwtjes (eventueel uit blik)
100 gram gare sperziebonen
75 gram in kleine stukjes gesneden garnalen of tonijn (uit blik)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel komijnzaadjes
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels citroensap
zout
peper
1 in plakjes gesneden hardgekookt ei
enkele groene en zwarte olijven
Doe de rijst met de fijngehakte ui, de doperwtjes, de sperziebonen, de garnalen of de tonijn, de fijngehakte peterselie en de komijnzaadjes in een schaal en schep alles goed dooreen.
Roer van de olijfolie met het citroensap en wat zout en peper een sausje. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade en schep de salade voorzichtig dooreen.
Garneer het geheel met de plakjes ei en wat groene en zwarte olijven.
Geef de salade als voorgerecht of als hoofdgerecht op een warme dag; verdubbel in het laatste geval de aangegeven hoeveelheden.
Voor 4 personen.
land : Algerije
gerechtsoort : salade
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten