woensdag 25 december 2019

Algerijnse ratatouille (Algerije)

ALGERIJNSE RATATOUILLE

5 eetlepels olijfolie
5 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
4 uitgeperste teentjes knoflook
1 deciliter water
750 gram ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 theelepel harissa
zout
peper
4 eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ringen ui en de uitgeperste knoflook zeer lichtbruin. Voeg het water toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof het uienmengsel 10 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de harissa en wat zout en peper toe en stoof alles nog 10 minuten.
Breek de eieren over het gerecht en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie. Laat de ratatouille nog 4 minuten zachtjes koken tot de eieren zijn gestold.
Serveer de ratatouille onmiddellijk en geef er vers brood en eventueel nog een frisse salade bij.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : eigerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: