OMELETTE ALGÉRIENNE
1½ eetlepel boter
2 flinke uien, fijngesnipperd
1 kopje rijst, gewassen en uitgelekt
250 gram ham, in dobbelsteentjes
1½ kopje bouillon
zout
snufje peper
TOMATENSAUS
2 eetlepels boter
2 uien, fijngesnipperd
2 eetlepels bloem
300 gram tomaten, schoongemaakt en fijngehakt
6 eetlepels tomatenpuree
4 kopjes bouillon
zout
snufje peper
OMELET
12 eieren
½ kopje melk
zout
peper
4 eetlepels boter
Ui licht fruiten, de rijst toevoegen en meebakken tot ze lichtbruin is. Ham, bouillon, zout en peper erbij doen, alles goed door elkaar roeren, de pan afsluiten en de rijst op een heet vuur aan de kook brengen. Op de spaarbrander laten doorkoken tot het vocht is opgenomen (15 minuten).
Voor de tomatensaus de tweede hoeveelheid ui fruiten, de bloem erdoor roeren tot ze lichtbruin is. Tomaat en tomatenpuree toevoegen en tenslotte bouillon. Afmaken met zout en peper naar smaak.
De eieren loskloppen met melk, zout en peper en 4 stevige omeletten bakken. Telkens als een omelet klaar is een kwart van de rijst erop leggen en dichtvouwen. Met tomatensaus overgieten en warm serveren.
4 personen
gebied : Algerije
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten