MZOURA (GEKRUIDE WORTELEN)
Dit Tunesisch gerecht wordt warm of koud gegeten.
1 kilogram wortelen, in plakjes
4 eetlepels olie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels harissa
2 theelepels honing
1½ deciliter kippenbouillon
2 theelepels komijn
2 theelepels koriander
zout
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Kook de wortelplakjes 12 minuten in water met zout. Giet ze af.
Fruit de ui en de knoflook 10 minuten in de hete olie.
Voeg de wortelen, de harissa, de honing, de bouillon, de komijn, de koriander, zout en peper toe.
Laat nog 8 - 10 minuten stoven, roer er de peterselie door en serveer warm of koud.
Tip : Maak dit gerecht ook eens met courgettes of pastinaken.
4 porties
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 - 32 minuten
land : Tunesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten