woensdag 25 december 2019

Pain Saharien (Algerije)

PAIN SAHARIEN (SAHARABROOD)

1 kommetje* verkruimelde droge biscuits
½ kommetje* olie**
½ kommetje* suiker
1 kommetje* gepelde en ontvliesde amandelen***
1 kommetje* eieren
1 zakje gedroogde gist****


* Gebruik een kommetje met een inhoud van 1 deciliter.
** Het is verstandig om een vrij smakeloze oliesoort, bijvoorbeeld zonnebloemolie, hiervoor te kiezen.
*** De amandelen kunt u eventueel nog in kleine stukjes hakken.
**** Handel bij het gebruik van gedroogde gist zoals op de verpakking is aangegeven. Veel meer dan 4 gram gedroogde gist heeft men niet nodig. Overigens kan men de gist ook weglaten en 1 ei extra gebruiken.

Meng alle ingrediënten. Beboter een ovenvaste schaal of bestrijk de schaal met een kwastje met olie. Doe het mengsel in de schaal. Bak het gerecht ongeveer 30 minuten in een hete oven (225°C).

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Met medewerking van Claude Lebey ; Nederlandse vertaling en bewerking Hans Belterman

Geen opmerkingen: