TCHAKICHOUKA (TOMATENGERECHT MET EIEREN)
4 rode paprika’s
4 uien
1½ eetlepel olie
1 blik gepelde tomaten
zout
peper
2 eieren
Snipper de paprika’s en de uien. Laat ze, onder regelmatig omscheppen, in 15 minuten in de hete olie zacht worden. Voeg daarna de tomaten toe en doe wat zout en peper erbij. Laat alles gedurende 30 minuten op een zeer matig afgestelde warmtebron sudderen en indampen. Klop de eieren los. Schep ze langzaam door het tomatenmengsel.
Dien het gerecht direct op nadat de eieren door het tomatenmengsel zijn geschept. Strooi eventueel wat fijngehakte peterselie erover. Geef stokbrood of sneetjes licht geroosterd wittebrood erbij.
4 personen
land : Algerije
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Met medewerking van Clade Lebey. - Nederlandse vertaling en bewerking Hans Belterman.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten