woensdag 25 december 2019

Fustukh Mahchi (Tunesië)

FUSTUKH MAHCHI (AMANDELSPIJS MET NOTEN)

100 gram gemalen amandelen
2 theelepels rozenwater
1 eierdooier
24 halve gepelde walnoten
175 gram basterdsuiker
1 eetlepel citroensap
kristalsuiker om de snoepjes door te rollen


Meng de fijngemalen amandel en het rozenwater door elkaar in een kom. Voeg zoveel van de losgeroerde eierdooier toe als nodig is, om er een samenhangend mengsel van te maken.
Druk steeds 2 halve walnoten met een balletje amandelspijs tegen elkaar.
Doe de suiker, het citroensap en 1½ deciliter water in een pannetje. Verhit het tot de suiker is gesmolten en laat de suikerstroop dan tot de helft inkoken.
Dompel de snoepjes in de suikerstroop en rol ze door de suiker.
Laat de snoepjes een nacht staan en serveer ze desgewenst in papieren bakjes.

12 stuks

voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten

gebied : Tunesië
gerechtsoort : snoep

bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller

Geen opmerkingen: