BERKOUKES B’L-HLIB (SOEP MET BALLETJES)
grof griesmeel
fijn griesmeel
gezouten water
melk
zout
peper
boter
In Algerije bestaat een melksoep die met griesmeel wordt gebonden. Gelijke delen grof en fijn griesmeel worden met de vingers vermengd met een beetje gezouten water; doordat het iets vochtige mengsel tussen de vingers wordt gewreven ontstaan kleine balletjes, niet groter dan flinke speldenknoppen. Die balletjes, ‘berkoukes’, worden in water gekookt of gaar gestoomd in een speciale stoompan (‘couscoussière’), waarbij ze veel vocht absorberen. Tenslotte worden ze in kokende melk gestrooid. Deze soep - ‘berkoukes b’l-hlib’ - wordt op smaak gebracht met zout, peper en een flinke klont boter.
land : Algerije
gerechtsoort : soep
bron : Duizend gezichten van zuivel : Recepten, wetenswaardigheden en curiosa uit de hele wereld / Ton van Es & Fon Zwart
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten