KRUIDIGE TUNESISCHE COUSCOUS
500 gram couscous
1 deciliter olijfolie
2 uitgeperst teentjes knoflook
½ theelepel harissa
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen karwijzaadjes
zout
1 deciliter water
3 eetlepels citroensap
Verdeel de couscous over een bakplaat en besprenkel hem met warm water met wat zout. Wrijf de couscous tussen de vingers, zodat een kruimelig geheel ontstaat en de korrels beginnen op te zwellen. Laat de couscous 15 minuten staan.
Vul een grote pan waarin een vergiet past voor de helft met water. Breng aan de kook.
Doe de couscous in een met een schone theedoek belegd vergiet. Plaats het vergiet in de pan en zorg er daarbij voor dat de couscous het water niet raakt. Draai de hittebron laag, leg een deksel over het vergiet en laat de couscous 30 minuten stomen. Schep de couscous tijdens het stomen af en toe luchtig dooreen met een vork.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa, het paprikapoeder, de gemalen karwij en wat zout onder voortdurend roeren 1 minuut. Voeg het water, het citroensap en de couscous toe. Laat de couscous onder voortdurend omscheppen bij matige hitte door en door warm worden.
Serveer deze kruidige couscous bij stoofschotels en vleesgerechten.
4 personen
land : Tunesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten